Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba s kiselom pavlakom

Čorba s kiselom pavlakom

Objavljeno 13.02.2011 u 11:53:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 13768 puta

Maslac zagrijati, dodati brašno i sasvim malo ga propržiti tako da...

Način pripreme

Maslac zagrijati, dodati brašno i sasvim malo ga propržiti tako da zaprška ostane svijetla.
Naliti malo hladne vode, zatim doliti potrebnu količinu tople vode (oko 1 litra) i ostaviti da prokuha.
Dodati kiselu pavlaku i sitno sječeno peršunovo lišće.
Može se začiniti žumancem koje je izmiješano s malo pavlake i nekoliko kapi soka od limuna.

Posebno isjeći male kocke hljeba, prepržiti i služiti uz ovu čorbu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Čorba s kiselom pavlakom
40g
maslaca
40g
brašna
veza
lista od peršuna
malo
soli
malo
bibera
200ml
kisele pavlake
par
kapi limunova soka
jedno
žumance
malo
preprženog hljeba
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013