Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Čokoladni souffle

Čokoladni souffle

Objavljeno 30.01.2015 u 15:11:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kreme, prelivi, glazure Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 7042 puta

Čokoladni...

Način pripreme

Puter u tavi istopiti.

Dodati čokoladu i mijesiti da se čokolada istopi.

Jaja i šećer na pjenasto izmiksati.

Istopljenu (vruću) čokoladu dodati u jaja i ponovo miksati.

Zatim dodati brašno i puder šećer, pa lagano miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).

Kalupe premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.

Masu uliti ispod površine kalupa cca. 1 ½ cm.

Peći na 180°C cca. 10-15min!

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Za dva kalupa
80g
bitter čokolade
dvije
kašike šećera
dva
jaja
60g
putera
jedna
puna kašika brašna
jedna
kašika puder šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013