Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Čokoladna srca

Čokoladna srca

Objavljeno 23.11.2011 u 14:29:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 5955 puta

Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u kesu u frižider jedan sat da se odmara.

Način pripreme

Umutiti puter šećer i vanilin šećer, jaje i žumance.
Zatim dodati brašno i prašak za pecivo.

Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u kesu u frižider jedan sat da se odmara.

Razviti tijesto pa modlom vaditi srca.
Svako srce premazati neumućenim bjelancetom pa preko posuti krupno sjeckanim orasima.

Peći 15 minuta na 180°C.

Ohlađena srca, odnosno jednu polovinu srca umakati u otopljanu čokoladu za kuhanje.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Čokoladna srca
125g
putera
250g
brašna
50g
šećera
jedan
vanilin šećer
jedno
jaje
jedno
žumance
pola
kesice praška za pecivo
jedno
bjelance
Glazura
50g
čokolade za kuhanje
dvije
kašike ulja
50g
sjeckanih badema, oraha ili lješnjaka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013