Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ćevapčići sa ovčijim i junećim mesom

Ćevapčići sa ovčijim i junećim mesom

Objavljeno 06.12.2012 u 10:21:45 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa žara Janjetina, i teletina Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 20339 puta

Specijalitet za gurmane.

Način pripreme

Odstranite žilice sa mesa, isjecite na kockice i sameljite dva puta. Cvreni luk izrendaje najsitnije. Masu umijesite, dodajte pripremljen crveni luk. Posolite, pobiberite i dodajte ljutu mljevenu papriku po želji.

Sve opet dobro zamijesite. Smjesu ostavite da stoji u frižideru nekoliko sati.

Prije pečenja formirajte ćevapčiće (možete i pljeskavice). Pecite na zagrijanom roštilju, roštilj tavi ili teflon tavi bez dodavanja masnoće.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

čevapčići sa ovčijim i junećim mesom
500g
ovčijeg mesa bez kosti
500g
junetine bez kosti (od vrata)
jedna
srednja glavica crvenog luka
-
bibera po želji
malo
soli
-
ljute mljevene paprike po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013