Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Burek

Burek

Objavljeno 10.04.2013 u 16:31:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 41130 puta

Najomiljenija pita u Bosni.

Način pripreme

Tijesto: Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom, zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju. Priprema nadjeva: Sve navedene sastojke dobro izmiješati. Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

500g
brašna
malo
ulja
malo
soli
-
vode po potrebi
Tijesto za jufke
500g
brašna
malo
ulja
malo
soli
-
vode po potrebi
Nadjev
500g
mljevenog mesa
dvije
glavice crvenog luka
jedna
kašika pavlake
pola
šoljice vode
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013