Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Bulgur ćufte

Bulgur ćufte

Objavljeno 09.04.2015 u 09:57:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Junetina, i govedina Meso Google+ account

Recept je pregledan: 12865 puta

U tavi zagrijati puter i dodati luk, pa pržiti na kratko. Zatim dodati faširano meso, pržit uz...

Način pripreme

Bulgur i griz ujediniti i sa 800ml prokuhane vode zaliti. Kašikom izmijesiti na čvrsto i poklopiti.

Ostaviti na stranu pola sata da odstoji, tj. omekša. Za to vrijeme pripremati fil.

Luk prečistiti, oprati i na sitno izrezati.

U tavi zagrijati puter i dodati luk, pa pržiti na kratko. Zatim dodati faširano meso, pržit uz često miješanje, pa dodati sve navedene začine i na samom kraju sitno sjeckanu papriku i peršun. Kada je fil propržen ostaviti na stranu da se hladi.

U tavi bez masnoće na kratko prepržiti sitno sjeckane orahe, zatim, dodati ih u meso.

U omekšan bulgur i griz, dodati sve navedene sastojke i rukama ili mašinom za miješanje tijesta na duže mijesiti. Mijesiti da se dobije glatka masa.

Veličine jajeta uzimati masu i praviti čašice uz stalno utapanje ruku u hladnu vodu.

Čašice puniti filom i pržiti ih u dubljoj masnoći, kao što je na slici.

Servirat uz zelenu salatu.

|
Recept je objavila/o: Alam Akkoc

Sastojci

Bulgur
500g
bulgura (za čufte)
150g
griza
50gr
brašna
dva
jaja
jedna
kašika paradajz pirea
jedna
kašika paprika pirea
-
biber
-
so
-
ulje za pržiti
Fil
400g
faširanog mesa
100g
sitno sjeckanog (prženog) oraha
dvije
glavice luka
dvije
kašike putera
jedna
crvena chili paprika
jedan
buntić friškog peršuna
-
biber
-
so sa začinskim povrćem
-
so
-
aleva paprika
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013