Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Brzi poljev

Brzi poljev

Objavljeno 09.02.2012 u 10:47:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 54913 puta

Brzi poljev sa lepinama...

Način pripreme

Luk i mrkvu očistimo i isjeckamo na kockice.

Na zagrijanom ulju prvo propržimo mrkvu, a zatim i luk, a posle meso.

Kratko propržimo sve skupa, pa potom pomalo dodajemo mlake vode i pustimo da dinsta.

Radi ljepseg ukusa dodamo i dva lovorova lista dok se dinsta.
Kada su svi sastojci kuhani dodamo paradajz sos, malo crvene i chili paprike, te začinimo po želji.

Po želji mozemo poljev pričiniti sa 1 kašikom brašna, da bi nam poljev bio malo gusći.

Još vruć poljev pospemo preko lepine.

|
Recept je objavila/o: Amila R.

Sastojci

Brzi poljev
jedna
glavica luka
jedna
mrkva
300g
faširanog mesa
četiri
lepine
dva
lovorova lista
-
crvena i chili paprika
-
paradajz sos
malo
soli
jedna
kašika brašna
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013