Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanski tirit

Bosanski tirit

Objavljeno 16.02.2012 u 14:32:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Pite Google+ account

Recept je pregledan: 44627 puta

Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kosti.

Način pripreme

Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kosti.

Oprezno ga odvojiti od kosti, ali moraju ostati veliki komadi.

Luk sitno nasjeckati i na 40g masla ispržiti da dobije zlatnožutu boju.
Dodati nasjeckani peršunov list, pa i njega ispržiti, dodati biber i po potrebi soli.

Na to staviti meso i oprezno promiješati.


Tijesto razvući i pustiti da se malo osuši, izrezati listove veličine lima ili koje druge tepsije.

Tada složiti 10 listova i svaki namastiti rastopljenim maslom.
Na deseti list staviti jednakomjerno već pripremljeno meso i na njega složiti idućih 10 listova.
Ti listovi također moraju biti poprskani maslom.

Za tirit se mogu koristiti gotove jufke.

Zatim preliti tirit kajmakom ili vrhnjem i peći u srednje zagrijanoj rerni 45 minuta.

Izrezati ga i vruć iznositi na sto.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bosanski tirit
jedna
domaća masna kokoš
100g
crvenog luka
150g
masla ili maslaca
250ml
kajmaka ili kisela vrhnja
malo
mljevena bibera
-
nešto zelenog peršuna
malo
soli
-
jufke (može i gotove)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013