Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Bosanski lokumi

Bosanski lokumi

Objavljeno 07.03.2012 u 13:36:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 23024 puta

Razvaljati oklagijom na 1,5cm, izrezati po želji.

Način pripreme

Sve sastojke zamijesiti sa kiselom vodom u glatko tijesto.

Tijesto ne smije biti jako čvrsto već kao za hljeb, čak malo mekše.

Ostaviti da odstoji 2-3h.

Razvaljati oklagijom na 1,5cm, izrezati po želji.

Pržiti u ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Na ovaj način lokumi ne upijaju masnoću što je jako bitno.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Bosanski lokumi
1kg
brašna za pite i kolače
jedan
prašak za pecivo
jedna
kašičica soli
jedno
jaje
-
kisela voda po potrebi
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013