Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanska tagara

Bosanska tagara

Objavljeno 23.12.2011 u 09:58:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Sa povrćem Jela sa krompirom Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 55093 puta

Sve podliti vodom, pokriti listom kupusa i peći u rerni na tihoj vatri dok...

Način pripreme

Jedan i po kilogram mlade junetine, pola kilograma teletine, pola kilograma zrelog paradajza, pola kilograma paprika babura, jedan feferon (ko voli ljuto), dvije veće mrkve, dva veća korjena od peršuna, pola kilograma bijelog krompira, pola kilograma sviježeg kupusa, dvije glavice crvenog luka, pet češnjeva belog luka, jedna cijela glavica bijelog luka, kašika soli sa dodatkom začinskog povrća, malo soli, crvena paprika, biber u zrnu, 200ml ulja i jedna čaša vode.

Meso isjeći na komade, isjeći povrće i luk, posoliti i dodati ostale začine, ulje, biber i crvenu papriku.

Sve lagano rukama izmiješati i složiti u tagaru, ili ako nemate zemljanu onda možete zamjeniti vatrostalnom posudom sa poklopcem.

Sve podliti vodom, pokriti listom kupusa i peći u rerni na tihoj vatri dok meso ne bude mekano.
Prilikom provjere ne miješati i paziti da ne ispari sok.

Tagara se služi iz iste posude u kojoj se jelo peklo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bosanska tagara
1,5kg
mlade junetine
500g
teletine
500g
zrelog paradajza
500g
paprika babura
jedan
feferon (po želji)
dvije
veće mrkve
dva
veća korijena peršuna
500g
bijelog krompira
500g
sviježeg kupusa
dvije
glavice crvenog luka
pet
češnjeva bijelog luka
jedna
glavica bijelog luka (cijela)
jedna
kašika soli za začinima
malo
soli
jedna
kašika crvene paprike
-
biber u zrnu
200ml
ulja
jedna
čaša vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013