Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Biskvit za tortu

Biskvit za tortu

Objavljeno 04.12.2011 u 15:27:43 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Biskviti za torte Google+ account

Recept je pregledan: 32663 puta

Pjeni od bjelanaca dodati umućena žumanca, mješavinu brašna i sve lagano..

Način pripreme

Za biskvitno tijesto prosijati brašno, gustin i prašak za pecivo.

Dodati badem i promiješati.

Razdvojiti žumnca i bjelanca.

Umutiti bjelanca sa limunovom korom i vanilinim šećerom veoma čvrsto i postepeno dodavati 250g šećera.

Miješajući dodati preostali šećer.

Pjeni od bjelanaca dodati umućena žumanca, mješavinu brašna i sve lagano sastaviti.

Na kalup postaviti papir za pečenje.

Prebaciti tijesto u kalup za pečenje biskvita pazeći da su ivice više za 2cm od sredine (na taj način gornja površina pri pečenju postaje sasvim ravna).

Peći u već zagrijanoj rerni na 175°C oko 25 minuta.

Nožem odvojiti ivice, kore prebaciti na pripremljenu žicu za kolače i svući papir.

Ostaviti kore preko noći da se sasvim ohlade.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit za tortu
150g
brašna
150g
gustina
tri
ravne kašičice praška za pecivo 50g
sedam
jaja
jedan
limun (ribana kora)
jedan
vanilin šećer
sedam
kašika hladne vode
dvije
kašike limunovog soka
350g
šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013