Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bijelo meso u umaku od kopra

Bijelo meso u umaku od kopra

Objavljeno 14.05.2012 u 11:23:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 18955 puta

Bijelo meso dobro istucite da bude što tanje. Posolite i pobiberite.

Način pripreme

Pomiješajte brašno sa 60g maslaca da dobijete sasvim glatku smjesu.

Zagrijte preostali maslac.
Bijelo meso dobro istucite da bude što tanje. Posolite i pobiberite.

Ispržite s obje strane na zagrijanome maslacu.

Izvadite iz tave i držite na toplome.

Na preostalu masnoću stavite oprani i nasjeckani peršun i kopar.

Promiješajte pa dodajite pripremljenu smjesu maslaca i brašna, kašikicu po kašikicu.

Neprekidno miješajte na niskoj temperaturi.

Umiješajte vrhnje i so sa začinskim povrćem, kratko prokuhajte.

Stavite opet meso da se zagrije i poslužite.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Bijelo meso u umaku od kopra
šest
tankih odrezaka bijelog mesa (prsa) purana
jedna
vezica peršunova lista
jedna
vezica kopra
120g
maslaca ili margarina
jedna
kašika gustina ili brašna
200ml
kiselog vrhnja
malo
soli
malo
bibera
malo
soli sa začinskim povrćem
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013