Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Almini palačinci

Almini palačinci

Objavljeno 03.01.2013 u 09:53:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 10917 puta

Od navedenih sastojaka (sve osim putera ili ulja) lagano mikserom umijesiti glatku masu. Paziti da nebi ostale male grudvice sve osim putera ili ulja.

Način pripreme

Od navedenih sastojaka (sve osim putera ili ulja) lagano mikserom umijesiti glatku masu. Paziti da nebi ostale male grudvice sve osim putera ili ulja.

Tavu od (24 cm) dobro zagrijat, zatim sa manjom količinom putera ili ulja tavu podmazati.

Od sredine tave početi u okrug ulivat masu i pravit tanke palačinke. Kada je okolica palačinka dobila žutu boju, pažljivo sa drvenom spahtlom/lopaticom prevrnut na drugu stranu. Opet peći dok dobije žuto smeđu boju. Za sve ostalo, pustite mašti na volju.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 7 palačinjaka
250g
brašna
četiri
jaja
jedna
puna supna kašika šećera
-
malo manje od pola čajne kašikice soli
375ml
mlijeka
125ml
mineralne vode tek otvorene
80g
putera ili ulja suncokretovog
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013