Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Almin domaći hljeb

Almin domaći hljeb

Objavljeno 03.04.2012 u 13:10:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 18461 puta

Prije pečenja pecivo premazati loptice istučenim bjelanjkom, a špiceve žumanjkom.

Način pripreme

Tjesto zamjesiti i ostaviti na toplo mjesto da nadođe.

Poslije raskuhat i napraviti 9 loptica.

8 loptica dobro nakuhat i poredat u duboku tepsiju, u sredinu tepsije stavit jednu manju zdjelicu, kao na slici.

Zatim devetu lopticu razvit oklagijom koliko je velika tepsija.
Prekriti preko svih osam poredanih loptica.

Kuhinjskim makazama rezat špiceve kao što je na slici.
Ponovo ostavit da nadođe.

Prije pečenja pecivo premazati loptice istučenim bjelanjkom, a špiceve žumanjkom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Almin domači hljeb
1kg
brašna
jedna
friška germa
malo
soli i šećera (na pola)
-
topla voda
jedno
jaje za premazivanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Aminaa (21.08.2012 12:52:21)
voljela bih kontaktirati osobu koja je objavila ovaj recept jer vidim da ima iskustva pa da napravimo neku emisiju o ovome ili nešto tako ,ako je ikako moguče da mi se javi na email aminaahodzic@gmail.com
pozdrav

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013