Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Aidina rođendanska torta

Aidina rođendanska torta

Objavljeno 07.02.2019 u 08:58:45 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 4937 puta

Rođendanska torta.

Način pripreme

Biskvit :

5 jaja

300g šećera

100g mljevenih oraha

200g brašna

10 kašika mlijeka

1 prašak.za pecivo. Po želji kakao dodati. Ja sam stavila 5 kašika ali i još malo mlijeka (2-3 kašike),

Ispeći biskvit i popoloviti ga.

Poprskati sa sokom ili mlijekom, obje polovice.

Istresti u čašu 3 želatina u zrnu,12 kašika vode. Promiješati i ostaviti.

Skuhati na litar mlijeka 3 pudinga od vanilije po receptu sa kesice.Ostaviti da se hladi. U šerpicu nasuti 2 decilitra slatkog vrhnja i bijelu Milka čokoladu. Istopiti, dodati želatin samo da se uz miješanje otopi. Ne treba proključati. Skloniti s ringle i nek se prohladi.

Mlako umiješati u mlak puding, koji je već bio u frižideru. Opet ohladiti pa u ohlađenu masu urezati 200g putera. Onda sve izmiksati i ostaviti da se jos malo ohladi u frižideru. Ako je dovoljno gusto za filovanje, ne treba vraćati u frižider. Ja sam filovala i dodavala u fil na torti-jagode, pa opet fil. Prekrila sa drugom korom, pa prelila sa prelivom. Otopila sam skoro cijelu čokoladu od 300 grama za kuhanje Kandit sa 1,5 dl slatkog vrhnja.

Preliti i ukrasiti po želji. Nek odstoji, po mogućnosti preko noći u frižideru.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkić

Sastojci

Biskvit
pet
jaja
300g
šećera
100g
mljevenih oraha
200g
brašna
deset
kašika mlijeka
jedan
prašak.za pecivo
Fil
1l
mlijeka
tri
pudinga od vanilije
200ml
slatkog vrhnja
tri
želatina u zrnu
jedna
bijela čokolada
200g
putera
Preliv
300g
čokolada za kuhanje
150ml
slatko vrhnje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013