Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Članci » Savjeti

Pretraga recepata



Bosanskikuhar.ba je novi web portal. U toku je objavljivanje kuharskih recepata koji se svakodnevno dodaju.
Bosanskikuhar.ba on Facebook

Tagovi

Posljednje sa foruma

molba, azemina-minka, 13.03. 20:50
Imam pitanje(supa ili čo, gino, 05.03. 09:02
Rolat od banana , Stilmat, 03.03. 14:04
Orasnise i susam štangli, dragant, 15.02. 10:00
Kikiriki semenke zaprška, dragant, 11.02. 21:59
Halve, dragant, 11.02. 21:57
Tražim majstora za pripr, vilablanka, 16.11. 18:21
Stomačne bakterije, Eldar, 08.11. 23:34
Nairnice i zdravlje, Eldar, 08.11. 23:27
Zdravlje, Black rose, 08.11. 23:17

Komentari na recepte

Savjeti

Roštilj treba da bude dobro zagrijan da bi se površina mesa brzo zapekla i da hranljivi i aromatični sokovi ne bi iscurili. Komadi mesa koji se u obliku šnicle peku na roštilju treba da budu ravni. Sve neravnine i......
Mliječni proizvodi: pola litra mlijeka, ako jedete meso u protivnom treba smanjiti količinu mlijeka imajući u vidu da pola litra mlijeka zamjenjuje oko 100g mesa. Sve vrste nemasnoga sira (najbolji mladi sir,......
Biće vam od velike koristi ako se naviknete da svakog jutra popijete na prazan želudac jednu čašu jogurta (ne hladnog), koja sadrži blagotvorne prirodne fermente. Oni će eliminisatl svaki osjećaj nadutosti i na......
Ostatak mirisa ribe sa tave ili drugog suda možete odtraniti ako uzmete na spužvu soli i istrljate sud. Ako je u pitanju teflon pazite da ne oštetite sloj teflona. Poslije soli ga isperite čistom vodom.......
Egzotično mirisno bilje koristi se kao začin i osnova je svake dobre kuhinje. Posebno, kad su u pitanju salate, čiji uspjeh, uglavnom zavisi od vrste začina, kombinacije i načina na koji se koriste. Pošto su ukusi......
Hrana je svakako jedan od najvažnijih faktora prijeko potrebnih za život. Ona je preduvjet za održavanje života, za razvoj i rast. Djeluje u velikoj mjeri na zdravlje čovjeka, a s tim i na njegove umne, tjelesne i......
Poznata je stara poslovica da se po dobrom umaku poznaje dobra kuharica. Postoji mnogo vrsta umaka, jednostavnih i složenijih, blagih i pikantnih. Za umake moramo upamtiti ovo pravilo: uz nježno i bijelo meso i uz......
Pet svježih, domaćih provjerenih jaja pažljivo oprati u sirćetu. Zatim ih oprati u hladnoj vodi, pa obrisati čistom krpom. Staviti ih u porculansku posudu. Staviti jaja jedno uz drugo, a da se pri tome pazi, da ne......
Pored pripremanja jela, važnu ulogu kuharstvu i gastronomiji ima serviranje. I najukusnije pripremljeno jelo, ako se na sto iznese u staroj i okrnjenoj posudi ili šerpi, izgubiće od svoje privlačnosti. Obrnuto -......
Krastavce-kornišone oprati u mlakoj vodi, kako bi sa njih odstranili svu nečistoću. Zatim poslagati u čistu teglu od 5 litara i preliti vodom. Vodu izručite u šerpu, pa izmjeriti koliko ima litara. Na svaku......

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013