Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Punjena kuhana jaja Tvrdo skuhati jaja oljuštiti i prepoloviti. Izvaditi žumance koje pasiramo i izmiješamo sa maslacem.
Meze od sira i dinje Isjeći dinju na riježnjeve i očistiti od košpica.
Lovačka čorba od gljiva Na ulju prodinstamo narezane gljive, na kockice izrezano suho meso i izrezan luk.
Čorba od krastavaca s bijelim vinom Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Salata Windsor Meso, celer, jabuku i bananu narežemo na kockice ili rezance.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.
Čorba od karfiola, cvjetače Karfiol razdijelimo na cvjetiće, dobro ih operemo i kuhamo u vodi koju smo malo posolili.
Čorba od celera Celer operemo, ogulimo i izrežemo na tanke komade, stavimo u malo posoljenu vodu da provri i pustimo da se kuha na blagoj temperaturi oko  25 minuta.
Šarena čorba od povrća Pripremimo povrće, tanko ga narežemo, brzo propržimo na vrućem maslacu, pospemo brašnom, zalijemo juhom i malo posolimo.
Poširana jaja Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.
Slana jaja Jaja tvrdo skuhamo, ljusku svuda uokolo malo razbijemo i ostavimo 24 sata u jakoj rastopini soli ( 3-4 velike kašike na 1 l vode ).
Salata glavatica Vanjske listove salate odstranimo, ostale otrgnemo i razrežemo ako su veliki.
Brudet na dalmatinski način Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...
Juha od luka Juha od luka je predjelo koje se pripremi za 10 minuta na veoma jednostavan i brz način.
Krem juha od gljiva Krem juha od gljiva je fino predjelo od gljiva.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013