Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Od povrća

Od povrća

Imam baildi Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo...
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Čorba od luka Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.
Čorba od špinata Krompir izrežemo na kocke, propržimo na ulju; sa sitno sjeckanim lukom.
Pirjani grašak Grašak operemo, propržimo na rastopljenom maslacu, zalijemo juhom, dodamo soli i malo šećera.
Čorba od krastavaca s bijelim vinom Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Juha od luka Juha od luka je predjelo koje se pripremi za 10 minuta na veoma jednostavan i brz način.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013