Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Od jaja

Od jaja

Bijela čorba Propržite na ulju sitno isjeckan luk, šargarepu, peršun...
Supa od prase Očišćenu prasu i celer isjeckajte na komadiće i prodinstajte na ulju.
Krompir krofne Krompir skuhajte i izgnječite kao za pire i dodajte mlijeko...
Piperada Šunku isjecite na režnjeve, sitno isjeckajte papriku, crni i bijeli luk, a paradajz...
Seljački doručak Zagrijati ulje u tavi, staviti isjeckan skuhan krompir...
Jaje na oko sa kobasicom Jaje istresti na vrelo ulje, a zatim smanjiti temperaturu na najmanje. Paziti da žumanjak ostane čitav.
Punjena kuhana jaja Tvrdo skuhati jaja oljuštiti i prepoloviti. Izvaditi žumance koje pasiramo i izmiješamo sa maslacem.
Poširana jaja Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.
Slana jaja Jaja tvrdo skuhamo, ljusku svuda uokolo malo razbijemo i ostavimo 24 sata u jakoj rastopini soli ( 3-4 velike kašike na 1 l vode ).
Španski omlet Omlet na španski način je fino predjelo (može se služiti i za doručak) koje se napravi u veoma kratkom vremenskom roku.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013