Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Mezetluci

Mezetluci

Savitak od goveđih ili junećih odrezaka Zatim pospemo brašnom i na vrućem ih maslacu zažutimo...
Mesne rolnice U međuvremenu mljeveno meso posolite, dodajte jedno jaje, biber...
Mladi krompir sa janjetinom Manji janjeći but poparite vrelom vodom, poklopite i...
Domaći ćevap ...sipajte u alu-foliju (krajeve nekoliko puta pažljivo presavijte da sok ne iscuri)...
Ćufte u luku Očišćen luk isjeckajte i dinstajte na ulju dodajući...
Pržene paprike punjene sirom ...ne sasvim do vrha, i pržiti na vrelom ulju.
Pljeskavice sa sirom Sitno isjeckajte crveni luk...
Punjeno pile sa šampinjonima Na dvije kašike ulja dinstati isjeckanu..
Hadžijski ćevap ...zagrijte maslac pa kada se zagrije stavite meso. Pržite ga na...
Pohovani jezik Ovako spremljen jezik uvaljati u brašno...
Piletina sa roštilj tave Zagrijati roštilj tavu, pa stavljati pripremljenu piletinu...
Ćevapčići Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine...
Dinstani biftek sa vinom Poklopiti i dalje dinstati. Zatim izvaditi biftek i staviti ga na toplo. Propasirati sok od pečenja...
Širden, bumbar Jagnjeće iznutrice obarite i isjecite na sitno, dodajte nakratko obarenu rižu...
Prženo bijelo meso od purana Odresci bijelog mesa se istucaju i posole.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013