Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Meso

Meso

Sitni ćevap Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.
Pržena pileća krilca Zagrijte rernu na 220 C. U zdjeli izmješajte mrvice, peršun, so, biber, crvenu papriku i bijeli luk.
Pileća krilca sa roštilja Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka...
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Ćufte u paradajz sosu Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno.
Odresci sa šunkom na žaru Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i biberom. Svaki odrezak posebno omotamo komadom šunke i pečemo ga 4-6 minuta s obje strane na roštilju.
Teleća koljenica na ražnju Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.
Kobasice u tijestu Kobasice u tijestu su recept koji se veoma brzo može pripremiti za doručak, a može služiti i kao predjelo. Možete ih peći i u mikrovalnoj pećnici.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013