Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Punjeno pile Operite pile i namžite ga uljem spolja i iznutra.
Punjeni šampinjoni Šampinjone oprati i izvaditi stabljiku. U dublju zdjelu sitno isjeckati stabljike...
Šnicle od ribe Riblje filete isprati u tekućoj hladnoj vodi, dobro ocjediti i isjeći na kocke. Namazati ih sokom od limuna...
Piletina na lovački način Pile rasjeći na djelove i propržiti na ulju...
Riža na turski način Isjeckati luk i malo ga propržiti na maslacu ili ulju. Kada luk požuti...
Seljački doručak Zagrijati ulje u tavi, staviti isjeckan skuhan krompir...
Sitni ćevap Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...
Dolmljene paprike sa mesom i krompirom Paprike operite i očistite od sjemenki.Izmaješajte luk, mrkvu, meso, krompir...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.
Bosanska potkriza Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu...
Pržena pileća krilca Zagrijte rernu na 220 C. U zdjeli izmješajte mrvice, peršun, so, biber, crvenu papriku i bijeli luk.
Pileća krilca sa roštilja Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka...
Ratatuj sa kobasicama U šerpu sa zagrijanim uljem stavimo parčad luka, paprika, babure, češnjeva luka, plavog patlidžana, tikvica, mladog luka i sitno sjeckani peršun.
Koljivo Pšenica se očisti i dobro opere. Uvečer se potopi u hladnoj vodi, a drugog dana voda izlije...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013