Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Pohovani patlidžani Patlidžane dobro oprati, isječi ih na kolutove ili po duzini na kriške, nasoliti i ostaviti da omekšaju.
Kupus-repa Kupus repu očistiti isjeći na kockice i obariti.
Skuše ili sardine u ulju Očišćene i dobro oprane skuše ili sardine bez glava složite u vatrostalni sud onako kako se slažu sardine u konzervi...
Dinstani biftek sa vinom Poklopiti i dalje dinstati. Zatim izvaditi biftek i staviti ga na toplo. Propasirati sok od pečenja...
Juneće šnicle sa lukom Juneće šnicle malo istucite i dinstajte na maslacu...
Riža s piletinom Pile se najprije na pola skuha, izreže i stavi na ulje na kojem je...
Riža s teletinom Na vruće ulje stavi se sitno isjeckani luk i malo proprži. Kad je svijetlo žut...
Domaći burek Zakuhati jufke od 500g brašna, malo soli i malo ulja...
Teleća rolada Meso sa unutrašnje strane posoliti i samo malo premazati uljem, srolati i povezati prirodnom kanafom...
Pita sirnica ...sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se odmori dvadesetak minuta...
Širden, bumbar Jagnjeće iznutrice obarite i isjecite na sitno, dodajte nakratko obarenu rižu...
Pače Teleće ili juneće nogice i teleću koljenicu dobro oprati i staviti u lonac zajedno...
Bosanski lonac Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite...
Pileći ćevap Pile isjeći na komade i staviti...
Bamija sa teletinom Podlijevajte vrelom vodom dok meso ne omekša. Dok se meso dinsta...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013