Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Bosanske ćufte U juneće mljeveno meso dodati malo...
Šareni burek Pita, bosansko jelo koje je mnoge iz svijeta oduševilo
Sardina sa mladim lukom Stavljati ih na vrelo ulje i kratko...
Sočni pileći file Kada je file skoro pečen skinuti sa vatre i ostaviti da odstoji pet minuta poklopljen...
Paša ćufte Zatim oblikovati, pa ćufte uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i pržiti.
Buzara Složiti u posudu sloj sardela, posoliti...
Dimljena divlja patka na mostarski način Starinski mostarski recept.
Bosanski tirit Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kosti.
Nirnberški odresci Obje strane uvaljati u brašno, a samo jednu u jaje i u mrvice.
Njemačke okruglice od mesa Kada je to pirjano i kuhano, dodati okruglice...
Ovčji lonac Zaklopiti poklopac i kuhati na umjerenoj vatri oko...
Pečena patka Patku dobro očistiti, oprati, osušiti, pa izvana i iznutra posoliti...
Mahune u umaku od vrhnja Dodati miješajući malo brašna, a zatim kiselo vrhnje.
Specijalitet od kiselog kupusa Kiseli kupus dinstati zajedno sa paradajzom u preostalom ulju i saftu od mesa pet minuta.
Kiseli kupus sa suhim mesom U lonac staviti kiseli kupus, cijelu oguljenu jabuku, cijeli luk, ćurekot i...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013