Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umaci, prelivi, marinade

Umaci, prelivi, marinade

Tomato sos za sphagete Ovaj sos je jako ukusan možete ga koristiti u bilo kojoj vrsti paste.
Vinerget preliv, sos Za salate, pečenje ribe, kuhani krompir...
Vinerget sa senfom Odličan za hladna predjela od povrća, gljiva...
Sos od kima Dobar sos za faširane šnicle, ćufte i sl.
Bešamel sa gljivama Kuhati još desetak minuta na...
Umak od gljiva sa kiselom pavlakom Umak je dobar kao dodatak uz pečenje ili kuhano meso.
Brzi poljev Brzi poljev sa lepinama...
Sos od kiselih krastavaca Izrežite mekši srednji dio sa sjemenkama, a od tvrđeg dijela narežite sitne kockice.
Umak od kapara ...kuhajte pola sata da se umak zgusne, tada dodajte kapare,...
Umak od jabuka Jabuke očistite i skuhajte u vinu pa izgnječite.
Neobičan umak od paradajza Na maslacu prepržite nasjeckan bijeli luk, pospite ga brašnom.
Šampinjoni s umakom bešamel Samljeti sirove, oprane i posušene...
Umak od krastavaca Ostaviti da umak dobro prokuha. Zatim dodati mu prema ukusu...
Umak za meso sa roštilja Poslužite ga uz meso s roštilja.
Umak od crvenog luka Kada se maslac u posudi dobro zagrije, doda se šećer, a...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013