Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Prilozi

Prilozi

Rizi-bizi Posebno se u vodi kuha grašak, pa kad je mekan...
Dinstana riža Očišćena, oprana i osušena riža isprži se malo na vrućem maslacu, u kojoj se prži cijela glavica luka.
Dinstani grašak Grašak se očisti, opere i stavi na maslac na kojem se zažutio šećer...
Francuska salata Kad je kuhan, oguli se i izreže na kockice...
Začinjeni karfiol cvjetača Karfiolu treba vanjske listove odrezati a unutarnje podrezati...
Krompir krofne Krompir skuhajte i izgnječite kao za pire i dodajte mlijeko...
Preliv od plavog patlidžana Isjecite patlidžan sa korom na uzdužne kriške i propržite na ulju.
Riža na turski način Isjeckati luk i malo ga propržiti na maslacu ili ulju. Kada luk požuti...
Medaljoni od krompira Krompir naribati na krupno i malo bolje posoliti, dodati sasvim malo bibera, sitno sjeckani luk i jaja.
Krompir sa rižom Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove. Rižu oprati i prokuhati kratko u vodi. Luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja.
Pirjani grašak Grašak operemo, propržimo na rastopljenom maslacu, zalijemo juhom, dodamo soli i malo šećera.
Riža s maslacem Kad oko 2l slane vode zavri, zaspemo u lonac rižu koju smo prije toga oprali u hladnoj vodi, pokrijemo i čekamo dok voda ponovo ne provri, a onda kuhamo dalje na srednjoj temperaturi još 12 do 15 minuta.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013