Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Morski specijaliteti

Morski specijaliteti

Lignje punjene rižom Krakove sitno nasjeckati. Na ulju pržiti bijeli luk...
Hobotnica kao predjelo ili salata Hobotnicu očistiti i oprati..
Pržena marinirana riba Sve se to odmah zalije s čašom vode i pola čaše vinskog octa...
Skuše ili sardine u ulju Očišćene i dobro oprane skuše ili sardine bez glava složite u vatrostalni sud onako kako se slažu sardine u konzervi...
Riblji fileti sa rižom i povrćem Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti...
Rolat od tunjevine Umutite jaja, dodajte kiselu vodu, izgnječen krompir, brašno, tunjevinu i začine...
Pašteta od sardina Iz sardina izvadite srednju kost i ocjedite ih od ulja...
Šnicle od ribe Riblje filete isprati u tekućoj hladnoj vodi, dobro ocjediti i isjeći na kocke. Namazati ih sokom od limuna...
Brudet na dalmatinski način Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013