Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Junetina, i govedina

Junetina, i govedina

Tešanjska tagarica Tradicionalno jelo iz Tešnja koje se priprema u zemljanoj posudi zvanoj tagarica.
Goveđe šnicle s pavlakom Kada je zelen postala mekana, meso se izvadi...
Pečeni odresci Na ugrijano ulje stave se odresci...
Rolada od mesa sa graškom Gotovu sjeći na deblje kriške...
Pljeskavice sa sirom Sitno isjeckajte crveni luk...
Rolat od mljevenog mesa 1 U pola kilograma mljevene junetine..
Lovačke šnicle Juneće meso od buta isjeći na šnicle..
Gulaš šnicle Redati jednu preko druge, a između i preko svake...
Šnicle punjene rižom Na svaku šniclu staviti kuhanu rižu, uviti...
Rolada od faširanog mesa sa jajima ...pa jajima sa jedne i druge strane malo osjeći vrhove.
Ćufteta sa pire krompirom Praviti ćufteta, a svako udubiti prstom da bi ih mogli...
Kotleti sa vinom Kotlete bez kostiju malo izlupati..
Musaka od paradajza Manju tepsiju pomastiti, na dno redati paradajz...
Ćevapčići Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine...
Lovačka šnicla sa sirovim lukom Oprano meso izrezati u šnicle pa tučkom za meso izlupati, posoliti i ostaviti da stoji...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013