Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti

Dezerti

Čokoladna krema Mutiti žumanca sa šećerom da pobijele..
Rahat lokum Kada se počne odvajati, skloniti sa vatre te dodati oguljene fino isjeckane bademe i ružino...
Kompot od svježeg voća Kompot pravljen na ovaj način sadrži više arome i vitamina nego kada kuhamo voće...
Kinder torta U pleh staviti papir za pečenje i na njega sjeckane lješnjake. Umutiti bjelance sa šećerom, dodati sirće i brašno i masu staviti u pleh preko lješnjaka.
Ružice Jednu čistu kuhinjsku krpu blago pošpricati sa vodom. Na nju staviti jufku i posuti je pripremljenim...
Paluza Posebno u 200ml vode razmutiti nišestu i dodati u...
Nepečena torta U umućenu masu dodati 4 jaja, 50g rastopljene čokolade, 100g mljevenih badema...
Minjon torta sa orasima 180g šećera i čašu vode (200ml) kuhati i kada to provri dodati 200g mljevenih oraha...
Ledena torta Izdrobiti 500g keksa i preliti sa 500ml hladnog i zašećerenog mlijeka...
Banane u vinu Banane oguliti i isjeći...
Bosanski lokum Praviti lokume i sušiti u rerni na 100C...
Voćni kolač Kada je masa izmješana, dodati joj manje komade ili listiće sječenog voća...
Lokumi Umutite jaja, dodajte šećer i mineralnu vodu. Dobro umutite...
Halva 1 Skuhati agdu od 350 grama šećera i vode oko 250ml...
Buhtle Kada je tijesto spremno razviti ga na radnoj površini posutoj brašnom i isjeći na komade duge 8cm i 5cm široke, u svaki komad staviti...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013