
Termini - posljednji objavljeni
Naziv termina je: rerna
Opis termina je: pećnica
Naziv termina je: lignja
Opis termina je: Morski glavonožac.
Naziv termina je: kulinarstvo
Opis termina je: kuharstvo
Naziv termina je: kulinar
Opis termina je: kuhar
Naziv termina je: quark
Opis termina je: Quark je mekani, svježi sir, koji ima sličanu kremastu teksturu kao kiselo vrhnje i blagog je okusa.
Naziv termina je: sumak
Opis termina je: Sumak-začin. Koristi se u pripremanju persijskim, bliskoistočnim receptima. Ukusom pomalo podsjeća na limun. Zbog svoje jake arome koristi se u manjim količinama.Pogodan je za umake, salate, kuhanu rižu, umake za tjesteninu...
Naziv termina je: škarpina
Opis termina je: Izuzetno kvalitetna morska riba, blagog ukusa, bijelog mesa... Vrlo cijenjena u kulinarstvu.
Naziv termina je: rozetla
Opis termina je: Rozetla je biljka ugodnog i lijepog mirisa. Koristi se kod pripremanja slatka.
Naziv termina je: kopriva
Opis termina je: žara
Sadrži dosta vitamina C, karotin, vitamin A, B2, pantotensku kiselinu... Pravi je vitaminski koncentrat.
Djeluje povoljno kod arteroskleroze, anemije, reumatizma, bubrežnih bolesti, tuberkuloze pluća...
Naziv termina je: žara
Opis termina je: kopriva
Sadrži dosta vitamina C, karotin, vitamin A, B2, pantotensku kiselinu... Pravi je vitaminski koncentrat.
Djeluje povoljno kod arteroskleroze, anemije, reumatizma, bubrežnih bolesti, tuberkuloze pluća...