Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Termini

Termini - posljednji objavljeni

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z
  • Č
  • Ć
  • Š
  • Đ
  • Ž

Naziv termina je: kelj pupičar

Opis termina je: Opis termina je: Prokulica, mali kupus, prokelj. Okus sličan kelju. Sadrži vitamin C i A, folne kiseline, kalija i vlakana.

Naziv termina je: đevđir

Opis termina je: Cjediljka

Naziv termina je: šiš

Opis termina je: Zdjela limena sa ručkom za prženje kafe na žaru.

Naziv termina je: germa

Opis termina je: Kvasac

Naziv termina je: kvasac

Opis termina je: Germa

Naziv termina je: faširati

Opis termina je: Sjeći, sjeckati. Ovaj izraz najviše se koristi za meso. (njem.faschieren)

Naziv termina je: tirit

Opis termina je: Sitna tjestenina koja se pravi od brašna, jaja i maslaca. Dodaje se orasima za baklavu, ružice i sl.

Naziv termina je: agda

Opis termina je: agda (tur) ukuhani šećer

Naziv termina je: krkuša

Opis termina je: Slatkovodna riba.
Ukusno meso, sa mnogo kostiju. Dobra za riblje čorbe i riblje pljeskavice.

Naziv termina je: pećnica

Opis termina je: rerna

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013