
Termini - posljednji objavljeni
Naziv termina je: piment
Opis termina je: Začin iz Centralne Amerike. Najviše se primjenjuje u pravljenju kobasica. Veoma aromatičan i ljut skoro kao biber/papar. Dodaje se kuhanim jelima od mesa, salatama za zimnicu...
Naziv termina je: panirati
Opis termina je: Uvaljati u mrvice.
Naziv termina je: legirati
Opis termina je: Jelo zgušnjavati dodavanjem brašna, mrvica, zaprške...
Naziv termina je: garnitura
Opis termina je: Dodatak finog povrća uz hladno jelo.
Naziv termina je: brošet (brochette)
Opis termina je: Mali ražnjić od drveta ili metala.
Naziv termina je: blanširati
Opis termina je: Preliti vrelom vodom.
Naziv termina je: šuriti
Opis termina je: Preliti vrelom vodom.
Naziv termina je: ofuriti
Opis termina je: Preliti vrelom vodom.
Naziv termina je: prokelj
Opis termina je: Prokulica, mali kupus, kelj pupičar. Okus sličan kelju. Sadrži vitamin C i A, folne kiseline, kalija i vlakana.
Naziv termina je: prokulica
Opis termina je: Opis termina je: Prokelj, mali kupus, kelj pupičar. Okus sličan kelju. Sadrži vitamin C i A, folne kiseline, kalija i vlakana.