Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Termini

Termini - posljednji objavljeni

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z
  • Č
  • Ć
  • Š
  • Đ
  • Ž

Naziv termina je: piment

Opis termina je: Začin iz Centralne Amerike. Najviše se primjenjuje u pravljenju kobasica. Veoma aromatičan i ljut skoro kao biber/papar. Dodaje se kuhanim jelima od mesa, salatama za zimnicu...

Naziv termina je: panirati

Opis termina je: Uvaljati u mrvice.

Naziv termina je: legirati

Opis termina je: Jelo zgušnjavati dodavanjem brašna, mrvica, zaprške...

Naziv termina je: garnitura

Opis termina je: Dodatak finog povrća uz hladno jelo.

Naziv termina je: brošet (brochette)

Opis termina je: Mali ražnjić od drveta ili metala.

Naziv termina je: blanširati

Opis termina je: Preliti vrelom vodom.

Naziv termina je: šuriti

Opis termina je: Preliti vrelom vodom.

Naziv termina je: ofuriti

Opis termina je: Preliti vrelom vodom.

Naziv termina je: prokelj

Opis termina je: Prokulica, mali kupus, kelj pupičar. Okus sličan kelju. Sadrži vitamin C i A, folne kiseline, kalija i vlakana.

Naziv termina je: prokulica

Opis termina je: Opis termina je: Prokelj, mali kupus, kelj pupičar. Okus sličan kelju. Sadrži vitamin C i A, folne kiseline, kalija i vlakana.

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013