Recept je pregledan: 57653 puta
Način pripremePolupamo jaja i odvojimo bjelanca od žumanaca. Mikserom mutimo žumanca i dodamo 6 kašika šećera.Kada se šećer rastopi, dodamo 150 ml mlijeka, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinimo sastojke. Prespemo tijesto u nauljenu pravougaonu tepsiju. Pečemo 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni celzijusa. Mikserom mutimo mlijeko i prašak za šlag. Prevrnimo patišpanju i premažemo šlagom. Isjećemo kolač na kocke i pospemo mljevenim orasima.
Recept je objavila/o:
sehija
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Trickygirl
(03.11.2011 13:13:00)
Da li bi ste mi mogli reci, sta je sa bjelanjkom. On se na pocetku spominje, ali ne i kuda ide. Je li se stavlja ili ne u koru sa zutanjkom ili se ne stavlja nikako???
Čehobašić Jasna
(02.06.2011 20:17:21)
Jednostavno i fino
karlstad
(18.12.2010 13:17:08)
a sta ste uradili sa bjelancem kad vam nije u kolacu