Zubatac kuhani
Objavljeno 20.11.2009 u 10:54:54 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 4426 puta
Način pripremeZubatac se najprije umoči u toplu vodu da se ljuske lakše odstrane, zatim se izvadi drob i škrge i dobro opere.Tada se stavi u posoljenu hladnu vodu s komadom luka, malo maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i par listova lovora. Stavimo ga kuhati. Riba se kuha vrlo polagano, a kad se opazi da se meso počelo malo dizati od kostiju, onda je sasvim gotovo. Kada je kuhan izvadimo ga i pomno oscijedimo. Stavimo na duguljasti tanjir te, dok je jos vruć, polijemo obilato maslinovim uljem i pobiberimo. Uz njega se na stolu poslužuje limun i ocat, ulje, biber, masline i kapari. Kuhana riba je na ovaj način dobra i ukusna, pa joj ne treba drugih dodataka, osim navedenih. Ribu možemo ukrasiti kolutovima limuna i luka.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: