Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Zubatac kuhani

Zubatac kuhani

Objavljeno 20.11.2009 u 10:54:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 3701 puta

Tada se stavi u posoljenu hladnu vodu s komadom luka, malo maslinova ulja...

Način pripreme

Zubatac se najprije umoči u toplu vodu da se ljuske lakše odstrane, zatim se izvadi drob i škrge i dobro opere.

Tada se stavi u posoljenu hladnu vodu s komadom luka, malo maslinova ulja, nekoliko zrna bibera i par listova lovora. Stavimo ga kuhati.

Riba se kuha vrlo polagano, a kad se opazi da se meso počelo malo dizati od kostiju, onda je sasvim gotovo. Kada je kuhan izvadimo ga i pomno oscijedimo. Stavimo na duguljasti tanjir te, dok je jos vruć, polijemo obilato maslinovim uljem i pobiberimo.

Uz njega se na stolu poslužuje limun i ocat, ulje, biber, masline i kapari.

Kuhana riba je na ovaj način dobra i ukusna, pa joj ne treba drugih dodataka, osim navedenih.

Ribu možemo ukrasiti kolutovima limuna i luka.


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Zubatac kuhani
-
zubatac
-
malo luka
-
malo soli
-
nekoliko zrna bibera
-
lovorov list
-
malo sitnog bibera
-
limun
-
ocat
-
masline
-
po želji kapari
-
maslinovo ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013