Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zapečene noklice sa sirom

Zapečene noklice sa sirom

Objavljeno 26.11.2009 u 13:18:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Sir i namazi Google+ account

Recept je pregledan: 22882 puta

Kada su u tepsiji posuti ih sa mladim sirom, malo posoliti, preliti sa malo kajmaka...

Način pripreme

U šerpu staviti posoljeno mlijeko, maslac i čekati da provri. Kada provri odjednom dodati brašno i kuhati ga uz stalno miješanje sve dok ne počne da se odvaja od dna suda.

Onda skinuti sa vatre, smjesu malo ohladiti, zatim jedno po jedno jaje dodavatipri čemu uvijek dobro izmješati i na kraju dodati 40g parmezana.

S kašikom praviti noklice i kuhati ih u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, a potom ih uzimati šupljikavom kašikom i spuštati u predhodno namazanu tepsiju.

Kada su u tepsiji posuti ih sa mladim sirom, malo posoliti, preliti sa malo kajmaka i na kraju izribanom gaudom. Peći u zagrijanoj rerni 30 minuta.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Zapečene noklice sa sirom
300ml
mlijeka
75g
maslaca
250g
brašna
40g
parmezana
četiri
jajeta
200g
mladog sira
malo
soli
100g
kajmaka
150g
sira gaude
-
malo maslaca za namazati tepsiju
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013