Višegradska čorba
Objavljeno 09.11.2009 u 13:58:43 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 18604 puta
Način pripremeJagnjeće meso isjeckati na kockice. Crveni luk očistiti, oprati, isjeckati na sitne kockice i dodati na vrelu masnoću te pržiti dok ne porumeni.Dodati meso i nastaviti sa prženjem. Zatim dodati mekvu i celer izrezane na kockice. Kada su meso i povrće napola skuhani, dodati brašno pa sve još malo popržiti. Skuhanu papriku izrezati na kockice te dodati zajedno sa crvenom paprikom i biberom. Posoliti, sve dobro promješati, dodati vodu i ostaviti da se kuha. Za to vrijeme u posebnoj posudi bamiju zaliti vodom, sirćetom i malo posoliti pa staviti da se kuha. Kad je skuhana, ocjediti i dodati čorbi. Prije serviranja dodati pavlaku.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: