Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Višegradska čorba

Višegradska čorba

Objavljeno 09.11.2009 u 13:58:43 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 24228 puta

Za to vrijeme u posebnoj posudi bamiju zaliti vodom, sirćetom i malo posoliti...

Način pripreme

Jagnjeće meso isjeckati na kockice. Crveni luk očistiti, oprati, isjeckati na sitne kockice i dodati na vrelu masnoću te pržiti dok ne porumeni.

Dodati meso i nastaviti sa prženjem. Zatim dodati mekvu i celer izrezane na kockice. Kada su meso i povrće napola skuhani, dodati brašno pa sve još malo popržiti.

Skuhanu papriku izrezati na kockice te dodati zajedno sa crvenom paprikom i biberom. Posoliti, sve dobro promješati, dodati vodu i ostaviti da se kuha.

Za to vrijeme u posebnoj posudi bamiju zaliti vodom, sirćetom i malo posoliti pa staviti da se kuha. Kad je skuhana, ocjediti i dodati čorbi.

Prije serviranja dodati pavlaku.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Višegradska čorba
300g
jagnjećeg mesa
jedna
glavica crvenog luka
jedna
mrkva
pola
srednje veličine glavice celera
malo
brašna
malo
sirćeta
malo
peršunovog lista
jedna
paprika
kašika
pire paradajza
malo
soli
malo
bibera
pola
lovorovog lista
jedna
kašikica crvene paprike
-
pavlake po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013