Recept je pregledan: 16780 puta
Način pripremeMed, šećer i maslac polako rastopite i stavite u zdjelu da se ohladi. Hladnoj masi dodajte sok i koru od pola limuna i mirođije.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postepeno dodajite priređenoj masi. Ako je tijesto previše gusto umiješajte još malo mlijeka, ali samo toliko da se tijesto odvaja od kašike. Tijesto stavite u namašteni oblik za tortu (promjera 24cm), obložen pergamentnim papirom. Pecite u rerni na srednjoj temperaturiod 180-200°C, 30-40 minuta. Pečenu koru prerežite, donji dio premažite marmeladom od kajsija, pa preko marmelade prevucite polovicu priređene kreme od maslaca. Krema: skuhajte puding s 500ml mlijeka i 100g šećera. Stavite ga da se ohladi. Prije nego se puding sasvim ohladi dodajte pjenasto umućeni maslac (da bi krema uspjela ne smiju ni maslac ni puding biti prehladni). Sve dobro izmješajte. Preostalom polovicom kreme premažite tortu izvana i pospite struganom čokoladom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: