Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umak od kiselih krastavaca

Umak od kiselih krastavaca

Objavljeno 27.11.2009 u 17:02:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 13559 puta

Na zagrijanom ulju propržiti brašno da porumeni..

Način pripreme

Na zagrijanom ulju propržiti brašno da porumeni. Tada mu dodati krestavac izrezan na kockice, promiješati dva-tri puta, posoliti i dodati 200ml hladne vode.

Kuhati dok se ne zgusne. Na kraju malo pošećeriti, dodati kiselo vrhnje i kopar.

Ovaj umak se služi uz junetinu ili ribu, a može i uz kuhani slani krompir.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Umak od kiselih krastavaca
jedan
kiseli krastavac
jedna
kašika brašna
100ml
kiselog vrhnja
malo
kopra
malo
soli
malo
šećera
200ml
hladne vode
malo
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013