Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umak od hrena

Umak od hrena

Objavljeno 27.11.2009 u 16:16:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 7226 puta

Izmrviti sredinu od dvije kriške hljeba u mlijeko..

Način pripreme

Izmrviti sredinu od dvije kriške hljeba u mlijeko. Dodro natopljeni hljeb iscijediti i izmiksati blenderom.

Dodati hren, so, ocat, šećer i vrhnje i izmiješati u glatku masu. Oljuštiti kuhana jaja i sitno ih prognječiti i dodati umaku.

Umak ide uz jela od govedine, junetine i suhomesnate proizvode.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Umak od hrena
dvije
kriške hljeba
100ml
mlijeka
četiri
kašikice hrena
jedna
kašikica octa
dva
jaja
malo
soli
150ml
vrhnja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013