Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Trostruki užitak

Trostruki užitak

Objavljeno 19.02.2010 u 17:52:32 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 18390 puta

100 grama šećera istopiti u karamel u to dodati sjeckane orahe, bademe i lješnjake...

Način pripreme

100 grama šećera istopiti u karamel u to dodati sjeckane orahe, bademe i lješnjake.
Malo ih propržiti i na kraju kad se ohlade samljeti ih na mašinu za mljevenje oraha.

Umutiti bjelanjke sa ostatkom šećera, dodati mrvice, brašno, prašak za pecivo, mljevene orahe, bademe, lješnjake i ulje pa peći biskvit na 170C stepeni oko pola sata.

Umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati oko 300ml mlijeka, puding od vanilije i brašno.
Ostalo mlijeko staviti da prokuha, umućenu smjesu sasuti u mlijeko i skuhati kao puding.
Dok je jos puding vruć u njega staviti maslac i stalno miješati da se maslac otopi.

Kremu podijeliti na dva dijela i u jednu polovinu odmah umiješati otopljenu mliječnu čokoladu.

Ostaviti kreme da se ohlade.
Umutiti slatko vrhnje pa u ohlađene kreme staviti po jednu polovinu vrhnja.
U 200ml toplog mlijeka otopiti čokoladu u prahu i dodati rum.
Sa ovim zaliti malo biskvit a jedan dio ostaviti za namakanje petit keksa.
Na biskvit staviti žutu kremu, zatim poredati keks petit koji ste namakali u mlijeku sa čokoladom i rumom, pa na to smeđu kremu.
Kolač završite ili glazurom od čokolade ili komadićima čokolade.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Biskvit
šest
bjelanjaka
200g
šećera
dvije
kašike ulja
50g
oraha
50g
badema
50g
lješnjaka
tri
kašike mrvica
dvije
kašike brašna
pola
praška za pecivo
Krema
900ml
mlijeka
šest
žumanjaka
150g
šećera
tri
pudinga od vanilije
jedna
kašika brašna
200ml
slatkog vrhnja
100g
mliječne čokolade
80g
maslaca.
Kora od keksa
-
keks petit
200ml
mlijeka
tri
kašike čokolade u prahu
dvije
kašike ruma
Glazura
100g
čokolade ili komadići čokolade
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013