Recept je pregledan: 14326 puta
Način pripremeU brašno staviti šećer, žumanjak, so, naribanu koricu od limuna, maslac isječen na listiće pa zakuhati tijesto.Ako je čvrsto i rasipa se, dodajte 1 kašiku kajmaka. Kad ste uradili tijesto stavite ga u frižider da odstoji jedno dva sata. Nakon toga tijesto razvijete u dvije kore veličine kalupa za tortu 26cm Pecite na pek papiru oko desetak minuta na 200C stepeni. Jednu koru dok je još topla isjecite na 12 ili 16 komada. Fil: Umutiti šecćr sa žumancima, dodati malo mlijeka. Ostalo mlijeko staviti da prokuha pa dodati umućene žumanjke, otopljeni želatin i kad sve prokuha ostaviti da se potpuno ohladi. Umutiti vrhnje. Posebno umutiti sir sa izrendanom koricom od limuna. Ovo sastaviti, malo mutiti, dodati ohlađenu mliječnu kremu pa to sve umutiti da se dobije fina krema za tortu. U kalup staviti jednu koru, po želji riježnjeve narandže podijeliti po dužini pa sa unutrašnje strane kalupa poredati ih. Preko toga sasuti kremu, izravnati je i staviti u frižider da se malo ohladi. Preko kreme poredati isječene komade, posuti šećerom u prahu i ukrasiti tortu. Tortu je najbolje upotrijebiti drugi dan kada se krema potpuno stisne.
Recept je objavila/o:
munevera_m
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: