Recept je pregledan: 20459 puta
Način pripremeBiskvit: Jaja razdvojite pa umutite čvrst snijeg od bjelanjaka. Žumanjke i šećer u prahu dobro umutite da dobije gustu masu. Dodajte umućene bjelanjke. Mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo sastavite i oprezno umiješajet u smjesu.Obložite kalup od 24 cm papirom, sipajte smjesu za biskvit i pecite na 175 stepeni oko 50 minuta. Ohladite i podijelite na tri dijela. Krema: listiće želatina natopite u hladnu vodu. Slatko vrhnje umutite sa šećerom i dodajet mljevene orahe. Želatin rastopite i dodajte u umućen šlag. Biskvite premažite džemom i filujte sa 2/3 kremem, ostatak stavite na vrh torte i okolo. Glazura: šećer u prahu, kakao i 5 kašika vrele vode pomiješajte. Rasatopite masnoću i dodajte šećeru, malo rashladite i prelijte površinu kolača. Ukrasite orasima i čokoladom. Možete dodati i šlag.
Recept je objavila/o:
nedim
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: