Recept je pregledan: 19385 puta
Način pripremePjenasto umutiti maslac, šećer i žumance. Dodati u rumu nakvašene mrvice, zatim 2 do 3 kašike jake crne kafe.Od bjelanceta ulupati čvrstu pjenu, pa je izmučenim žumancima dodavali naizmjenično sa mljevenim orasima. Oblik za tortu ili odgovarajuću šerpu namazati maslacem, posuti brašnom i u nju stavili pripremljeno tijesto i peći na umjerenoj vatri. Pečeno tijesto ohladiti, razrezati na dva do tri lista pa premazati sljedećim nadjevom: pjenasto umutiti žumance sa šećerom, dodati 4 do 5 kašika jake crne kafe, mutiti nad parom dok se ne dobije jednolično gusta masa, maslac dobro pjenasto umutiti, dodati ohlađen krem, izmiješati i puniti već pripremljenu tortu. Gotovu tortu obložiti kremom, posuti mljevenim ili sjeckanim proprženim orasima ili bademom ili pak čokoladnim mrvicama.
Recept je objavila/o:
nedim
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: