Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta s jagodama

Torta s jagodama

Objavljeno 04.12.2009 u 20:09:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 44418 puta

Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom...

Način pripreme

Iz bjelanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte.

Tijesto stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom.
Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.

Nadjev
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom. Biskvit prerežite i pokrijte jagodama donji dio.

Jednu trećinu čvrsto tučenog slatkog vrhnja sa šećerom razmažite preko jagoda, pa poklopite gornjim dijelom.

Čitavu tortu premažite slatkim vrhnjem i ukrasite jagodama.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit za oblik promjera 24cm
četiri
bjelanca
150g
šećera
jedna
kesica vanili šećera
četiri
žumanjka
100g
brašna
50g
gustina
jedna
mala kašikica praška za pecivo
Nadjev
500g
jagoda
100g
šećera
500ml
slatkog vrhnja
jedna
kesica vanilin šećera
-
jagode za ukras
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013