Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta od maka

Torta od maka

Objavljeno 01.11.2009 u 13:18:16 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 6947 puta

Čvrsto istucite bjelanjak i postepeno dodajte u smjesu...

Način pripreme

Pjenasto zamutite maslac, šećer, vanilin šećer i žumanjke. Prašak za pecivo pomiješajte s mljevenim makom, bademima i cimetom, te dodajte smjesi.
Čvrsto istucite bjelanjak i postepeno dodajte u smjesu.

Ulijte u namašten kalup za torte i pecite na 150ºC oko 60minuta.

Gotovi biskvit razrežite na dva dijela. Jedan premažite marmeladom (preporučujem marelicu ili šljivu), a drugim prekrijte.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Torta od maka
200g
maslaca
dvije
vanili šećera
sedam
žumanjaka
jedna
kašikica praška za pecivo
150g
mljevenog maka
100g
mljevenih badema
malo
cimeta
sedam
bjelanjaka
150g
mermelade
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013