Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta od lješnjaka s kremom od kafe

Torta od lješnjaka s kremom od kafe

Objavljeno 10.11.2009 u 10:18:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 13829 puta

U čvrsti snijeg utuče se pomalo šećer i samljeveni lješnjaci...

Način pripreme

U čvrsti snijeg utuče se pomalo šećer i samljeveni lješnjaci. Od ove smjese ispeku se pojedinačno četiri tanka lista.

Kad se ohlade, namažu se kremom, a gornji list ukrasi poprženim lješnjacima.

Za kremu se skuha kafa, a šećer izmješa sa žumancima i kafom. Ova smjesa se tuče na vatri, dok ne zavri. Zatim se tuče tako dugo dok se ne ohladi.
U međuvremenu se maslac pjenasto izmješa i u njega doda krema.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit
šest
bjelanaca
180g
šećera
180g
lješnjaka
Krema
200g
maslaca
tri
žumanca
100g
šećera
100ml
crne kafe
Komentari na recept
Vaš komentar:
dinica (16.04.2012 12:59:12)
Odlična torta, pravila sam je!
bosanskikuhar (10.11.2009 19:48:07)
Poštovana Medina,
-temperatura kod pečenja kore oko 220c
-zajedno sa kafom
-180g ide u biskvit
za ukras možete ih staviti ako želite (količinu sa kojom čete ukrasiti tortu ne odreč‘ujemo to je proizvoljno jel ne mijenja sastav recepta)
Pozdrav
Medina D (10.11.2009 14:51:07)
Molim autora recepta (posto mi se jako svidja recept) da malo podrobnije objasni: temperatura pecenja kore, da li se muti zumanjak sa secerom posebno ili zajedno sa kafom....Da li se od 180 gr ljesnjaka oduzme kolicina za ukraavanje ili svih 180 gr ide u

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013