Recept je pregledan: 5142 puta
Način pripremeOdvojiti bjelanca od žumanca. Bjelanca umutiti u ćvrst snijeg sa četiri kašike hladne vode.U omekšali margarin dodati kakao, zatim šećer, žumanca, mrvu soli i umutiti mikserom. Gustin i prašak za pecivo pomiješati sa brašnom pa dodati gore navedenoj smjesi i dalje miješati. Na kraju dodati umućeno bjelance i ručno pomiješati. Masu uliti u namašćeni i pobrašnjeni kalup i tijesto peći na 180 stepeni oko 40 min. pećeno tijesto hladno izvaditi iz kalupa pa razrezati na 2 dijela. Kruške oguliti i što sitnije isjeckati, dodati šećer i ostaviti da popuste sok. Kuhati ih sa malo vode i gustinom dok ne postane gusto. Za drugi fil umutiti slatko vrhnje. Na jednu koru rasporediti fil od krušaka i posutu mućenim slatkim vrhnjem. Na to staviti drugu koru i premazati je preostalim umućenim slatkim vrhnjem. Ukrasiti po želji.
Recept je objavila/o:
suna
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: