Recept je pregledan: 33913 puta
Način pripremeBiskvit: umutiti jaja sa šećerom, dodati mljevene orahe ili lješnjake i brašno.Biskvit peći u kalupu za torte ispod 200C stepeni otprilike oko 30 minuta. Fil: umutiti žumanjke sa šećerom na pari, ili kad se umute presuti u teflon tavu malo ukuhati. Mljeveni keks natopiti sokom od narandže i sastaviti sa orasima ili lješnjacima. Posebno umutiti maslac, sva tri fila sastaviti i podijeliti na dva dijela. U jedan dio staviti otopljenu čokoladu. Preko biskvita staviti prvo tamni fil pa na njega svijetli i na kraju snijeg. Priprema snijega: umutiti dobro bjelanjke u njih dodati malo zagrijan secer i sve dobro umutiti. Staviti šećer za karamel da se istopi i dodavati ga umućenim bjelanjcima stalno muteći mikserom. Gotov snijeg staviti na tortu.
Recept je objavila/o:
munevera_m
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: