Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Tirit pita

Tirit pita

Objavljeno 20.12.2009 u 14:17:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 28645 puta

...odstraniti kosti i kožicu. Meso iskidati na sitne...

Način pripreme

U brašno staviti ulje i so pa vodom zakuhati dvije jufke i ostaviti dvadesetak minuta da odstoje.

Jufke razviti, prosušiti, nozžem isjeći na komade koje na plati ili ringli zapečete.

Pile isjeći na komade i skuhati. Kad je skuhano odstraniti kosti i kožicu. Meso iskidati na sitne komadiće.

Vodu u kojoj ste kuhali meso posoliti i pobiberiti. Svaki komad jufke umakati u vodu i slagati u tepsiju.
Između jufki stavljati pileće meso. Kad složite pitu pomastiti je i peći na 200C stepeni 40 minuta.

Pečenu pitu zaliti sa ostatkom vode i još malo je vratiti u rernu.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Tijesto
500g
brašna
2-3
kašike ulja
malo
soli
-
voda
Nadjev
jedno
masnije pile oko 2000g
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013